Kardinaali on helppohoitoinen. Pyyhi pinta ja öljyä paistinpannu ja grilli kuumentamisen aikana. Ja sitten on aika laittaa ruokaa!

KÄYTTÖOHJEET

Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen Kardinaalin-grillin käyttöä.

Koska Kardinaali-grilli on valmistettu corten-teräksestä, siitä irtoaa aluksi ruostetta (jalka/palomalja), joka voi sotkea vaaleat pinnat ja vaatteet. Kardinaali-grillin pinnat ovat erittäin kuumia useita tunteja käytön jälkeen.

Kardinaali-grilliä ei tarvitse juurikaan hoitaa. Sen voi jättää suojaamattomana ulos ympäri vuoden. Paistolevy on ainoa osa, joka tarvitsee hoitoa. Sen pinnassa on aina oltava pieni määrä rasvaa, jotta se ei ruostu. Siksi sinun kannattaa käyttää Kardinaali-grilliäsi usein. Tuotteen oikea ja turvallinen käyttö on grillin ostajan / käyttäjän vastuulla. Ostaja hyväksyy, ettei tuotteen valmistajaa Kardinaali Group Oy:tä tai sen työntekijää voida pitää vastuussa henkilölle tai omaisuudelle aiheutuneesta haitasta tai vauriosta.

Ostaja hyväksyy vastuunsa suojella muita osapuolia, mukaan lukien kolmannet osapuolet, lapset ja lemmikkieläimet, vahingoilta, joita voi aiheutua kuuman Kardinaali-grillin koskemisesta. Lisäksi ostaja hyväksyy riskit, joita voi aiheutua, mikäli kuuma Kardinaali-grilli jätetään ilman valvontaa.

ASENNUS JA VALMISTELUT

Asenna jalka tasaiselle, tukevalle ja palamattomalle alustalle esimerkiksi betonilaatoille. Jalkaa ei suositella asennettavaksi suoraan nurmikolle, sillä painonsa takia se painuu nurmikon sisään. Jalka on tärkeää saada suoraan, jolloin myös palomalja-osa on helpompi saada vaakatasoon. Aseta jalka niin, että K-logo on yläreunassa.

Aseta palomalja jalan päälle niin, että se tulee keskelle ja vaakatasoon. Käytä tähän vatupassia. Aseta palopilli maljan pohjalla olevaan reikään reikäinen pää ylöspäin.

Aseta paistolevy maljaosan päälle. Levyyn on merkitty kumpi puoli tulee alaspäin.

ENSIMMÄINEN KÄYTTÖKERTA

Kuumenna ensimmäisellä käyttökerralla grilli niin, että koko paistolevy on kuuma.

Kun paistolevy on kuumentunut, käsittele koko paistolevyn pinta elintarvikekelpoisella rasvalla, esim. auringonkukkaöljyllä tai sianihralla. Rasva poltetaan kiinni paistolevyyn korroosion estämiseksi. Käytä rasvaa kuitenkin maltilla, jottei se valu tässä vaiheessa palomaljan ulkoreunaan, jolloin siitä voi jäädä pysyvä rasvajälki tulevan ruosteen alle. 

Grillin lämpiäminen käyttövalmiiksi vie noin 30-60 minuuttia riippuen poltettavasta materiaalista ja sen määrästä. Parasta materiaalia ovat laadukkaat grillihiilet sekä kuivat koivuhalot.

PAISTOLEVYN LÄMMETTYÄ, ENNEN RUOAN VALMISTAMISTA

Puhdista levy esim. skrapalla. Levitä levyn pintaan elintarvikekelpoista rasvaa. Pyyhi ylimääräinen rasva pois. Rasva suojelee paistolevyä korroosiolta ja helpottaa sen puhdistamista

TULEN SAMMUTTAMINEN JA TUHKAN POISTO

Kun tuli/hiillos on kokonaan sammunut. Voit poistaa tuhkat helposti pois pienellä lapiolla paistolevyn aukosta. Varmista, että tuhka on jo kylmää, kun se poistetaan. Kuumassa tuhkassa on aina tulipalon vaara.

Ajan kuluessa voi myös jalan sisälle kertyä tuhkaa. Tuhka voidaan poistaa nostamalla paistolevy ja palomalja jalan päältä. Jos grilliä käytetään paljon, on tämä syytä tehdä vuosittain.